Lev & Leven
praktijk voor coaching en psychosociale therapie i.o.

Over mij

Mijn naam is Marian Malek, geboren in 1979 in de mooie Noordoostpolder. Tijdens mijn studie aan de HTS in Enschede ben ik mijn man tegengekomen en samen hebben wij 3 kinderen gekregen.

Na mijn studie Laborant Medische Microbiologie heb ik 7 jaar in een laboratorium gewerkt. Na de geboorte van mijn 2 e kind ben ik hiermee gestopt en ben ik samen met mijn zus een eigen onderneming gestart. 14 jaar hebben wij producten ontworpen en geproduceerd voor de baby- en kindermarkt.


Tijdens de basisschoolleeftijd van mijn kinderen merkte ik dat zij vastliepen op school bij bepaalde taken. Zij bleken zogenaamde “beelddenkers” te zijn. Ik heb in de jaren daarna 2 trainingen gevolgd, IkLeerAnders en later LerenLeren. Met deze trainingen begeleid ik kinderen en volwassenen die vastlopen door hun andere manier van denken en leren. 

Ik merkte bij deze groep dat zij vaak, naast leerproblemen, ook moeite hadden in relaties omdat zij anders communiceren, maar ook meer faalangstig en onzeker zijn. Ik wilde meer vaardigheden en kennis opdoen om ook hiermee deze prachtige mensen verder te helpen. 

In 2018 ben ik daarom gestart met de vierjarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut bij De Roos Opleidingen. Kenmerkend aan deze opleiding is dat deze wordt gegeven vanuit een Bijbels grondplan. In mijn persoonlijke leven is de Bijbel mijn basis en Gods visie op de mens is mijn vertrekpunt in elke (therapeutische) relatie. Deze visie is mijn inziens dat God: 

  • Elk mens geschapen heeft naar Zijn wil en naar Zijn beeld. 
  • In elk mens een waardevolle schat met unieke gaven en talenten heeft gelegd. 
  • Ons als taak gegeven heeft dat wij vanuit deze schat, onze eigen unieke plek op deze wereld innemen. 

Iedereen is bij mij welkom, niet gelovigen, anders gelovigen en gelovigen. Of, en in welke mate God te sprake komt tijdens de gesprekken dat bepaal jij zelf.  

Op dit moment (januari 2022) ben ik in de afrondende fase van de opleiding. De opleiding hoop ik af te ronden in juni 2022. Ik ben op dit moment dus nog niet afgestudeerd en heb om die reden ook nog geen registratie.